Het is knap hoe De Boer een op het oog mooi en vrolijk universum schept en toch feilloos blootlegt wat in het contact tussen mensen scheef zit.
Wendy Lubberding, Theaterkrant

Tutorial the art of living

Een productie van Festival Cement

TUTORIAL THE ART OF LIVING gaat over de wereld van Youtube en alles wat je daar kunt zijn. Gefascineerd door het openbare delen maakten we een voorstelling over de intimiteit van het internet.

We onderzochten vlogs en tutorials. Vlogs zijn filmpjes van mensen die hun leven vastleggen en tonen via hun eigen kanaal. Tutorials zijn video’s die instructie geven; van hoe je de perfecte eyeliner aanbrengt tot hoe je het best een kat optilt.

Hoe ga je om met een depressie en hoe verzink je een schroef? Geïnspireerd door de mogelijkheden van het internet onderzochten we of alles te leren valt.

In TUTORIAL the art of living speelt een echte Youtuber mee, namelijk Destiny van Paardrijden met Plezier. Maak daarnaast kennis met Shakirafan X0X9, Monica Geuze en de vloggende zusjes Amber & Luna.

Laat je meevoeren door de zintuiglijkheid van ASMR terwijl je op neon synthesizer klanken in de roze bank wegzakt en verwonder je over de onhandige, hatelijke en vertederende reacties van de volgers.

Wil je het proces van onze voorstelling en de zoektocht naar onze eigen vlogidentiteit volgen? Like & Subscribe op ons YouTube kanaal TUTORIAL the art of living.

Credits

Spel
Tine Cartuyvels, Belinda van der Stoep, Peter van Meel & Destiny
Concept & regie
Eva Line de Boer
Onderzoek & tekst
Sarah Blok
Compositite & geluid
Harpo ’t Hart
Scenografie & licht
Tim Vermeulen
Mentor vanuit de Master Theater
Bart Van den Eynde
Mentor vanuit Festival Cement
Leonie Clement
Regie-assistentie & vlogediting
Dirk Windhorst
Campagnebeeld
Lisa Schamlé
Grafische vormgeving
Yuri van Poppel
Trailer
Mink Pinster
Techniek
Joren Rupert & Joav Richartz
Decorbouw
Merijn Versnel
Scenografie assistent
Lotte van der Mark