Eva Line de Boer weet met haar voorstelling Euphoria een indringende uitvoering te brengen, ditmaal over verlies, rouw en troost. De stijl is aarzelend, zoekend. Dat is een gevaarlijke manier van regisseren, maar het lukt prachtig.
Kester Freriks, NRC

Euphoria

EUPHORIA staat volledig in het teken van rouw. Euphoria verwelkomt gasten uit alle van fasen van het rouwproces. We luisteren naar hun verhalen, verrassen ze met verloren herinneringen, delen tweede kansen uit en zoeken samen met hen naar een nieuwe partner. Wij geloven dat delen de sleutel is tot een gezond rouwproces en daarom gaan we de confrontatie nooit uit de weg. Euphoria gelooft dat het laatste wat sterft de hoop is.

Uit het jury rapport:

“In deze voorstelling is een maker pur sang aan het werk, die samen met de spelers en het creatieve team een concept heeft ontwikkeld – van 0 tot 100. Een stilistisch sterke en gave voorstelling: in beeld dwarrelt er geen stofje per ongeluk neer, in spel is is zelfs de pink geregisseerd. De toon is licht, de kern is dat niet, menselijk is het zeker, herkenbaar, al is het nog maar de vraag of de mens er in de ogen van deze regisseur goed van af komt.

Meedogenloos precies wordt het menselijk handelen blootgelegd, in al zijn onhandigheid; een humoristische en schrijnende kijk op een wereld vol overbewuste mensen die hun emoties uitventen.”

 


Euphoria was Eva’s tweede afstudeervoorstelling en met deze voorstelling won zij de Ton Lutz Award voor meest veelbelovend regietalent op het ITS Festival in 2014.

Credits

Spel
Tine Cartuyvels, Belinda van der Stoep & Mathieu Wijdeven
Concept, styling & regie
Eva Line de Boer
Coach
Peter van Meel
Muziek
Marlon Penn
Productie
Yvonne van Poppel
Boventiteling
Judith van Valen
Posterbeeld
Lisa Schamlé
Scenografie
Bart Rademakers
Met speciale dank aan
Vinke Display, Zuylen Uitvaartverzorging, Bart Van den Eynde, Jan Peter Gerrits, Arist Richartz, Florian Hellwig, Wim van den Driessche, Han de Boer, Mark Ram, Michiel van Lierop & Peter Mathijsen