Ken je die emoji met het ontploffende hoofd? Zo voel ik mij weleens, alsof mijn hoofd ontploft en de emoties mij om de oren vliegen. Dit is de voorstelling is die ik mijn achtjarige zelf had gegund.
😡😍😭🤯🤩

Emoji Explosie

Coproductie met HNTjong

😡😍😭🤯🤩

Mo heeft zoveel gedachtes, gevoelens en vragen dat het soms lijkt alsof haar hoofd ontploft. Haar emoties vliegen dan alle kanten op. Alsof ze in een rollercoaster zit en tegelijkertijd wil schreeuwen, huilen en lachen. Om meer grip te krijgen op haar temperament, duikt Mo diep in een gloednieuwe online game wereld. Hier gaat ze de challenge aan met obstakels aan die ze in real life niet aandurft. Ze ontmoet allerlei figuren die haar emotioneel (uit)testen en aanvullen. Lukt het hen om samen de gevaarlijkste missies te overleven?

“Emoji Explosie is een intieme voorstelling vol bijzondere visuals waarbij alle soorten emoties voorbijkomen. Voor iedereen die soms extreem veel en soms heel weinig voelt.”  Regisseur Eva Line de Boer

De wereld van Emoji Explosie is geïnspireerd op de wereld van videogames zoals Celeste en de Pixar film: Inside Out. Je kunt er eindeloos verdwalen, falen en opnieuw beginnen. Want hoe ga je om met gevoelens in een tijd waarin de emoji’s je om de oren vliegen?

Na Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie en Oma is een Avatar is Emoji Explosie de nieuwe jeugdvoorstelling over het spannende gebied tussen de online en offline wereld. Deze keer over de grote emoties en gebaseerd op interviews met kinderen.

 

Credits

Concept, regie
Eva Line de Boer
Spel
Ayisha Siddiqi, Paul R. Kooij en Roben Mitchell
Dramaturgie
Martine Manten
Scenografie
Tim Vermeulen
Kostuums
Jacob Kok
Geluidsontwerp
Hapro 't Hart
Coproductie
HNTjong en Eva Line de Boer