TUTORIAL THE ART OF LIVING gaat over de wereld van Youtube en alles wat je daar kunt zijn. Gefascineerd door het openbare delen maakten we een voorstelling over de intimiteit van het internet.

We onderzochten vlogs en tutorials. Vlogs zijn filmpjes van mensen die hun leven vastleggen en tonen via hun eigen kanaal. Tutorials zijn video’s die instructie geven; van hoe je de perfecte eyeliner aanbrengt tot hoe je het best een kat optilt.

Hoe ga je om met een depressie en hoe verzink je een schroef? Geïnspireerd door de mogelijkheden van het internet onderzochten we of alles te leren valt.

In TUTORIAL the art of living speelt een echte Youtuber mee, namelijk Destiny van Paardrijden met Plezier. Maak daarnaast kennis met Shakirafan X0X9, Monica Geuze en de vloggende zusjes Amber & Luna.

Laat je meevoeren door de zintuiglijkheid van ASMR terwijl je op neon synthesizer klanken in de roze bank wegzakt en verwonder je over de onhandige, hatelijke en vertederende reacties van de volgers.

Wil je het proces van onze voorstelling en de zoektocht naar onze eigen vlogidentiteit volgen? Like & Subscribe op ons YouTube kanaal TUTORIAL the art of living."Het is knap hoe De Boer een op het oog mooi en vrolijk universum schept en toch feilloos blootlegt wat in het contact tussen mensen scheef zit."


- Wendy Lubberding, Theaterkrant

Spel - Tine Cartuyvels, Belinda van der Stoep, Peter van Meel & Destiny
Concept & regie - Eva Line de Boer
Onderzoek & tekst - Sarah Blok
Compositie & geluid - Harpo ’t Hart
Scenografie & licht - Tim Vermeulen
Mentor vanuit de Master Theater - Bart Van den Eynde
Mentor vanuit Festival Cement - Leonie Clement
Zakelijke leiding - Rick Mouwen
Productie - Vera Vlot
Regie-assistentie & vlogediting - Dirk Windhorst
Fotografie PR beeld - Lisa Schamlé
Grafische vormgeving - Yuri van Poppel
Trailer - Mink Pinster
Techniek - Joren Rupert & Joav Richartz
Decorbouw - Merijn Versnel
Scenografie-assistentie - Lotte van der MarkMet veel dank aan Andrea van Wingerden, Lotte Driessen, Anne Baltus, Sofie Porro, Tom Gorny (Ask a Guy), Annic van Wonderen, Coffeebottle, Sarah Raks, Yvonne van Poppel, Peter, Jolanda & Mojito.

Met steun van: Het Zuidelijk Toneel.
Mede mogelijk gemaakt door: BNG Cultuurfonds.
Een Festival Cement productie.
2017Tutorial in de pers

Theaterkrant
NPO 3FM
Interview Sander Janssens
BN de Stem 
Volgende

Bekijk