HALLO ANGST. Is het gegeven 'angst' werkelijk zo complex en ingewikkeld als wij denken, of halen we oorzaak en gevolg steeds meer door elkaar? Er zijn onuitputtelijk veel mogelijkheden om de confrontatie en de strijd met je angsten aan te gaan, maar net zo veel formats die ons misleiden en enkel een gevecht simuleren.

Kunnen wij onder kunstmatige omstandigheden echt onze diepste angsten tonen, of zijn we alleen maar bezig onze emoties hanteerbaar te maken?

Vijf deelnemers gaan, al dan niet geblinddoekt, de confrontatie met hun angsten aan in een geprepareerde ruimte. Een krampachtig spel, met hoge emotionele en fysieke inzet, in gekleurde tenues.

Uit de pers:

“Een van de mooiste scènes is die tussen twee oefeningen door, waarin Rood (Bram Van Der Kelen) de ruimte vindt voor alledaagse pietluttigheden – dat een tomaat een van de weinige groenten is die je niet kan invriezen – terwijl Blauw (Milou van Duijnhoven) zich ongemerkt steeds verder afzondert. Hier kristalliseert zich, binnen alle gecreëerde esthetiek, een prachtig beeld uit van afzondering, gevangen in een mise-en-scène die het publiek ineens verrast.”
- Theaterkrant

Spel - Joolt Bolt, Steef de Bot, Milou van Duijnhoven, Bram Van Der Kelen & Liliana de Vries
Concept & regie - Eva Line de Boer
Geluidsontwerp - Harpo 't Hart
Scenografie & licht - Tim Vermeulen
Dramaturgie - Florian Hellwig Productie - Nikita Oldert
Fotografie - Saris & den Engelsman


Geproduceerd door Plan Talentontwikkeling Brabant & Festival Cement

Met dank aan Leonie Clement, Andrea van Wingerden, Lisa Verbelen, Floris Hesseling, Lotte Driessen, Mustafa Duygulu, Mathieu Wijdeven, Familie de Bot & de deelnemers van groep B.

2015 


Volgende

Bekijk