DIT GEBEURT ALLEMAAL TEGELIJK is een parade aan situaties die ongeveer op hetzelfde moment plaats zouden kunnen vinden en die elkaar versterken, verzwakken of relativeren. Kun je betekenis genereren door gebeurtenissen naast of tegenover elkaar te plaatsen?

We kijken naar een wereld vol verwoed worstelende figuurtjes en worden geraakt door hun pogingen. Opgelucht, omdat je eigen poging zo veel minder zwaarte heeft in deze veelheid aan dingen. Want dat is het wonder van de wereld: het gebeurt allemaal tegelijk.

Met ‘Dit gebeurt allemaal tegelijk’ won Eva de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs op het Nederlands Theaterfestival in 2016.

Uit het jury-rapport:
“Eva Line de Boer levert een doordachte voorstelling af over de willekeur van het leven. Haar regie is bijzonder secuur en de vormgeving tot in de puntjes verzorgd. De Boer heeft de diverse groep spelers (acteurs met diverse achtergronden en leeftijden) tot een hechte eenheid gesmeed en zet de diversiteit met maximaal effect in. Een vreugdevolle en ontroerende ervaring.”

Uit de pers:
“Een bonte stoet zwoegers, dromers, naïevelingen en bangeriken op en naast hun karretjes wordt in alle rust aan ons getoond. Zo pelt Eva Line de Boer hier allerlei lagen af die het zicht op de werkelijke worsteling van haar personages kunnen belemmeren en maakt ze de weg vrij om ze werkelijk te zien in hun menselijkheid. Met verwondering en mededogen. Met een scherpe blik. Onder alle absurde humor, woedend falen, onbenullige hoop en vertwijfeld zoeken dat aan je oog voorbij trekt begin je in te zien: ach, die arme mensen toch. Wat willen ze? Wie helpt hen? Wie helpt ons?”
(Wendy Lubberding, Theaterkrant)

Deze voorstelling wordt opgedragen aan Igno Sutorius

Spel - Yolande Bertsch, Ali Çifteci, Benjamin Moen, Belinda van der Stoep & Lisa Verbelen
Duwers – Martijn Huisman, Simone van Krieken, Carmen Pereira-Stolle & Dirk Windhorst
Concept & regie - Eva Line de Boer
Teksten - Elly Scheele
Scenografie & licht - Tim Vermeulen
Compositie & geluid - Harpo ’t Hart
Begeleiding - Peter van Meel & Martine Manten
Mentor - Leonie Clement
Zakelijke leiding - Andrea van Wingerden & Rick Mouwen,
Productie - Anne Baltus
Techniek - Joren Rupert
Scenografie assistentie - Juliette Mout & Yvonne van Poppel
Trailer - Mink Pinster
Fotografie PR beeld - Lisa Schamlé
Grafische vormgeving - Yuri van Poppel
Scènefotografie - Sarin & Den EngelsmanMet speciale dank aan: Lotte Driessen, Joyeuse Musabimana & Jeffrey

Voorstelling in het kader van PLAN talentontwikkeling Brabant. Dit gebeurt allemaal tegelijk is Eva’s eerste voorstelling binnen het FPK Nieuwe Makers Traject.

De presentatie van Dit gebeurt allemaal tegelijk tijdens Festival Cement staat in het licht van Jheronimus Bosch en is mede mogelijk gemaakt door de manifestatie Jheronimus Bosch 500.
2016 
Volgende

Bekijk