In LITTLE BLACK DRESS willen verschillende personages van elkaar houden, maar er staat van alles in de weg. Conventies, stilte en ongemak. Het is moeilijk om toe te geven dat je de ander nodig hebt.

Vrienden worden dat gaat toch vanzelf?

De voorstelling laat de klungelende mens zien die in elke situatie oprecht probeert te zijn en zich tot de ander moet verhouden. De personages in Little Black Dress zijn zich hyperbewust van elke keuze die zij maken en elke rol die zij inzetten. De spelers worden ingezet als blanco schepsels die in elke situatie een nieuwe rol op zichzelf plakken. In die kunstmatige setting proberen ze elk moment zo integer mogelijk aan te gaan.

Uit de pers

“In hun spel vullen de actrices elkaar knap aan. Waar Schulting bijkans uit elkaar barst van geëxalteerde expressie, speelt Driessen subtiel op de millimeter. Zij kan prachtig incasseren; alleen de blik in haar ogen of een trekje om de mond verraadt haar wankele binnenwereld. De Boer plaats hun sociale geworstel in een vervreemdend kader.
Die ingreep tilt de tekst uit boven het alledaagse en transformeert het stuk tot een filosofisch commentaar op het onvermogen van de mens.”
- Herien Wensink, NRC

“Vorm en inhoud sluiten perfect op elkaar aan. Het is een moeilijk genre dat De Boer en Scheele nastreven, moeilijk in de zin van: delicaat, bijna abstract. Dat geldt ook voor de actrices. Elk van de verschillende situaties moet meteen raak zijn.
Een regisseur, een schrijver, twee toneelspelers: ze vormen een uitstekend kwartet. IJzersterk komt tot uiting dat iemands identiteit niet door hem of haar zelf wordt bepaald, maar door de ander.”
- Kester Freriks, Theaterkrant

Spel - Anne-Chris Schulting & Lotte Driessen
Initiatief & tekst - Elly Scheele
Regie & styling - Eva Line de Boer
Scenografie & licht - Tim Vermeulen
Productie - Jesse de Vries & Ina Oenema
Coach - Florian Hellwig Poster
Ontwerp - Lisa SchamléMet dank aan - Casper Koster, Joep van Helden, Daan Windhorst, Koos Terpstra, Peter van Meel & Het Dijktheater

2014 


Volgende

Bekijk